De kracht van de ELEpress

Creëer 4 tot 6 keer zoveel capaciteit in (bestaande) ondergrondse PMD afvalcontainers en monitor de container op afstand.

Capaciteit vergroten

Door het toepassen van deze pers wordt de capaciteit van bestaande ondergrondse rest afvalcontainers met een factor 2,5 tot 3 flink opgewaardeerd. Bij een PMD inzamelcontainer wordt capaciteit vergroting gerealiseerd van een factor 4 tot 6. Optimale verdichting wordt mede gerealiseerd door het slim opentrekken van gesloten afvalzakken. De frequentie voor leeghalen van de container kan dus omlaag en daar waar dagelijks geleegd moest worden kan nu gemakkelijk een weekend overbrugd worden.

Een ander voordeel is dat op locaties waar eigenlijk een tweede of zelfs derde container geplaatst moet worden, wegens capaciteitsgebrek dat door toepassen van deze pers in de eerste container het capaciteitsgebrek ruimschoots wordt opgeheven en er dus geen tweede of derde container geplaatst hoeft te worden.

ELEpress
ELEpress

Snel te plaatsen

De ELEpress is licht en geschikt voor inbouw in vrijwel alle types ondergrondse containers. Door zijn uniek ontwerp is de unit eenvoudig te installeren in bestaande afvalcontainers. De unit is zo ontworpen dat het plaatsen in één dag goed uit te voeren is.

Onze specialisten installeren de ELEpress eventueel op locatie in de werkplaats. De ELEpress kan ook zelf worden ingebouwd, hiervoor is een duidelijke handleiding beschikbaar.

Energievoorziening

De ELEpress werkt op een lichte stroom aansluiting, vergelijkbaar met straatverlichting.
Dit betekent dat de aansluiting op een relatief goedkope manier gerealiseerd kan worden.
Ook het stroomverbruik is laag, maximaal ca € 0,65 per week.

In sommige situaties is een aansluiting op het stroomnet niet mogelijk.
Bijvoorbeeld bij campings, jachthavens, maar ook in stedelijk gebied is het in soms onmogelijk een stroom aansluiting op het net te realiseren.
Om hiervoor een alternatief te kunnen bieden heeft Elepress bv een energiepaal ontwikkeld.
Dit betreft een zonnepaneel opstelling, uitgerust met slimme elektronica en software die zonne-energie zo efficiënt mogelijk wint, opslaat en doorgeeft aan de pers.

Het ontwikkelen van dit product is medegefinancierd door

solar_solution
ELEpress

Live beheer

  • Een eigen online inlog omgeving met daarin haar eigen systemen.
  • Elk perssysteem meldt zich frequent met realtime data wat direct online wordt weergegeven.
  • Online overzicht in een lijst en topografische kaart van de onder beheer staande perssystemen. Hierin vindt men informatie van het vul-niveau, persdruk, het aantal persingen etc.
  • Herkenning van storingen door ECOnView  met handige tips hoe een  storing opgelost kan worden
  • Belangrijke notificaties worden naar wens per email en per app bericht op mobiele telefoons toegestuurd (zoals vol-meldingen, trommelverstopping-meldingen etc.) inclusief tips wat te doen bij bepaalde soorten notificaties.​
  • ​Inzage in historische data zowel in tabel als grafiekvorm (zoals vul-niveau, persdruk, aantal persingen etc.)
  • Online handleidingen ​beschikbaar met uitleg van de werking van de systemen.
  • Mogelijkheid tot beheer van de firmware. Updates worden via internet rechtstreeks geüpload naar de perssystemen.

Veelgestelde vragen over de ELEpress

Werkt de ELEpress op alle ondergrondse rest afvalcontainers?

ELEpress werkt op bijna alle ondergrondse rest afvalcontainers.

Hoeveel capaciteit win ik met de ELEpress?

Door het toepassen van deze pers wordt de capaciteit van bestaande ondergrondse rest afvalcontainers met een factor 2,5 tot 3 flink opgewaardeerd. Bij een kunststof inzamelcontainer wordt capaciteit vergroting gerealiseerd van 4 tot 6.

Hoeveel energie verbruikt de ELEpress?

Deze elektrisch hydraulische inbouw pers werkt met een  12 Volts lead cristal accu,deze accu kan contactloos, middels een inductie energie overdracht systeem op peil gehouden worden. Hierdoor hoeft de chauffeur tijdens lediging geen rekening te houden met stekkers en of kabels.

Het energie verbruik van de pers is zeer laag en een aansluiting (230Vac/2 Amp) welke vergelijkbaar is met een lantaarnpaal aansluiting volstaat ruimschoots.

Kan ik mijn afval monitoren?

Middels een webbased platform ECOnView heeft u zicht op de vulgraad en persdruk en kan men zo bepalen wanneer de ledigingen plaats moeten vinden. Overigens meldt de ECOnView server ook actief als er geleegd moet worden aan de betreffende beheerders.

De ledigingen van een container met inbouw pers die is aangesloten op ECOnView kunnen dus zeer efficiënt plaatsvinden.

foto2
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.